KONTRAHENCI

Jesteśmy dumni ze współpracy

Ako

Ako

Firma rozpoczęła swoją działalność 2.01.1991 roku jako bydgoski oddział Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego w Warszawie. We wrześniu 1996 roku na bazie tego oddziału zawiązała się spółka akcyjna o charakterze pracowniczym, która od 2.01.1997 roku przyjęła nazwę Centrum Obsługi Piekarstwa AKO S.A.

Na początku swego istnienia zakład produkował jeden polepszacz pieczywa pszennego AKO, który w krótkim czasie zyskał dużą popularność i uznanie wśród piekarzy i od którego powstało logo firmy.

Od tego czasu wprowadzając corocznie 6 -8 nowych produktów firma oferuje aktualnie 85 wyrobów. Ze względu na znajomość marki AKO oraz poszerzenie w ostatnich latach asortymentu produkcji o wyroby cieszące się ogromną popularnością dla cukierni, lodziarni i gastronomii, podjęto w tym roku decyzję o skróceniu nazwy firmy do AKO Spółka Akcyjna.

• Dodatki technologiczne (polepszacze, zakwasy i zaciemniacze miękiszu).
• Mieszanki piekarskie (mieszanki ziarnowe, posypki oraz koncentraty piekarskie).
• Koncentraty ciastkarskie (do ciast drożdżowych, biszkoptowych, biszkoptowo-tłuszczowych, francuskich i półfrancuskich oraz piernikowych).
• Koncentraty cukiernicze (koncentraty kremów, stabilizatory bitej śmietany).
• Koncentraty lodów (lody soft do automatów, lody twarde tzw. świderki do automatów, bazy do lodów rzemieślniczych tzw. gałkowych).
• Koncentraty deserów mrożonych (shake i granita).
• Koncentraty kulinarne (przekąski, sosy i dipy).